päiväkirja hoito-ohjeet ja varusteet kotitalli

Nimi Extravaganza Eleganza Rotu, skpruotsalainen puoliveritamma
Syntymäaika 21.01.2016 (2v) Säkäkorkeus 170cm
Rekisterinumero VH16-043-0009 Omistaja VRL-11124
Koulutustaso Vaativa A, 130cm Kasvattaja VRL-11124

Saanut Premier-merkinnän All-Sim Evaluation Stationin puolesta 61 prosentilla tammikuussa 2016

Mistä mä tulen?
Rosengard, 2015. Me seisottiin aidalla kattelemassa valkeeta ihmettä Nikkeä mun tädin kanssa. Täti oli jo kauan sanonut hankkivansa Nikestä vielä varsan, veikeää luonnetta piti kuulema periyttää. Mä rakastin tuon kimon luonnetta, kun se oli sellanen höperö ja törttö, ihanniiku minäkin. Täti kuitenkin aina hoki, että kun mä hevosen hommaa, hommaa sellanen josta voit ite koulii just sellasen ratsun ku ite haluut; kymmenenvuotiaita ratsastuskoulupullia oli kuulema vaikee enää liu'uttaa kisakentille korkeisiin luokkiin. Vähän tuota hetkee myöhemmin täti sitten löys Niksulle tamman, Ninnghizhiddan. Sen kotitalli oli saksalainen Spiderwick, ja täti oli kuulema tavannut hassunimisen Ninnin joskus aiemmin Saksassa ollessaan, varmaankin kisoissa tai jossain. Täti halus kasvattaa ruotsalaisen puolverisen, joten se laivamatkustutti Ninnin Ruotsiin sen tallille siks aikaa että tamma ois tiinenä ja synnyttäis vaavin.
Tamman matkaa hoikasta kilpahevosesta pulleeks karvapalleroks seuratessa mulle iski ihan vitunmoinen varsakuume. Ja siitä se varmaan sitten poikikin, että musta tuli Extravaganza Eleganzan omistaja. Läsipäinen tamma hurmas syntyessään mut huterilla jaloillaan ja vallattoman näkösillä, isoilla korvilla. Ja nimihän ei voinu olla tietenkään mikään muu, kuin Extravaganza Eleganza; mun lempidragqueen, RuPaul, on tunnettu tuosta lauseesta, ja mä alustapitäen halusin tammalle nimen, joka olis erikoinen, onhan sen mamillakin tavallisesta poikkeeva nimi. Ja itse Vandakin erittäin spesiaali, mä en oo koskaan tavannut mitään näin mahtavaa. Aika kliseistä, mutta totta.

Millainen mä sitten olen?
Vanda on omalla tavallaan niin hauska ja eloisa, ja voin luvata, sen seurassa sä et kyllästy. Joko tamma tekee huvittavia temppujaan, tai sitten se on vaan niin syötävän söpö, ettet saa siitä silmiäs irti. Vanda on varmaan ymmärtäny sen lauseen 'mä voin koska mä oon niin söpö', koska se tuntuu käyttävän koiranpentuilmettä aina, kun sitä yrittää torua. Vähällä on ettei sen korvat rupee lerpattamaan sen takia. Tämä tyttö tietää kyllä, mitä naruja vedellä, että sen nameille ja herkuille perso herkkupeppu sais vähän lisää täytettä.

Ihan emäänsä tullut, Vanduliini rakastaa hoitotilanteita ja ihmisiä. Se on kauhian huomionkipeä ja kokoajan pitää olla rapsuttamassa korvien välistä, sen sukat muuttuu mustiks jos mami kiinnittää huomiota enemmän tallilla kävelevään kissaotukseen kuin siihen. Ja kun sen luokse sitten menee harjailemaan ja hoitelemaan, se ei tahtois millään että menisit pois. Se saattaa esittää känkkäränkkää sun lähtiessäs ja potkia ja luimia, vaan koska se on kiintynyt emänsä lailla vähän liikaakin ihmisiin. Masun alta harjailu on lempparia, ja oi että kuinka tamman alahuuli lerputtaakaan kunnon sessioiden aikana! Vandan voi harjata ihan vaan karsinassa, se ei lähe minnekkään aukinaisesta ovesta; ei ainakaan niin pitkälle että se pitäis kiinni ottaa, saattaa kuikuilla jos ohi kulkee toisia hevosia mutta muuten kyllä pysyy ihan omalla tontilla.
Mielipide varustamisesta on vähän kakspiippunen juttu Vandalle; välillä se ottaa varusteet päälleen mielellään, toisinaan se tahtoo pelata niitä saatanan pullistelu- ja leuannostopelejä. Suojien laittoon kannattaa varata maanittelutaidot täysille, tammalla ois kauhia hinku nostaa töppösiä sillonku niiden pitäis olla maassa, ja liimata ne maahan kun niitä pitäis nostaa.

Sukupuu se kauhein puu

i. Knippenlot
fwb, kimo, 171cm
ii. Knappsut iii. Skeppare IV
iie. Karla K
ie. Brudens Lotta iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Ninnghizhidda
brbg, ruunikko, 163cm
ei. Nierenbecken eii. Nichtmetall
eie. Fahrnis
ee. Jakarta eei. Prinzip
eee. Beileid

Vanda on tarjolla jalostukseen loppukeväästä 2016.
o/t. Ekstran Elekanttinen Koninkoipi (i. Kanankoipi Oy), om. Kanankasvattaja Anttilainen
o/t. Ekstran Elekanttinen Koninkoipi (i. Kanankoipi Oy), om. Kanankasvattaja Anttilainen

Jotain niin kauheaa kuin muistoja matkoista

jaoksen alaiset sijoitukset; koulu 0kpl, esteet 7kpl
KRJ 00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
KRJ 00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
KRJ 00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
KRJ 00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
ERJ 28.01.2016 - Paikka - 130cm - 1/27
ERJ 29.01.2016 - Paikka - 130cm - 2/28
ERJ 30.01.2016 - Paikka - 130cm - 3/28
ERJ 01.02.2016 - Paikka - 130cm - 5/27
ERJ 01.02.2016 - Paikka - 130cm - 2/28
ERJ 04.01.2016 - Paikka - 130cm - 5/28
ERJ 07.02.2016 - Paikka - 120xm - 3/50
ERJ 00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Vanda kilpailee porrastetuissa esteillä (0.00 prosentein 0.00) ja koulussa (0.00 prosentein 0.00).

20.06.2016 - Whitehall - helppo C (seurataso) - 0/00 - tuotokseen
14.02.2016 - Hukkapuro - koulukilpailut tasolla vaativa B - 0/00 - tuotokseen

♥ koulukilpailut Whitehallissa, 20.06.2016
ensimmäiset kisat selostusta


31.01.2016 - Kilpakeskus Ginger - erj cup tasolla 120cm - 1/15 - tuotokseen
14.02.2016 - Hukkapuro - koulukilpailut tasolla vaativa B - 0/00 - tuotokseen

♥ estekilpailut kilpakeskus Gingerissä, 31.01.2016
"Joulu ja uusivuosi meni ja samalla sinä ja ratsusi lomailitte. Mutta miten meni ensimmäiset kisat loman jälkeen? Oliko kaikki ok? Takkusiko joku vai menikö kaikki ihan miten sattuu? Kirjoita väh. 100 sanainen tarina joko sinun tai ratsusi näkökulmasta."

Mua kismatutti ja julmetusti. Se lyhyttukkanen kullanmuru meni liian pitkälle, kun se heti joululomanjälkeen raahas mut kisakentälle. Näytin varmasti vähintäänkin ylensyöneeltä jouluporolta, koska, tiedättehän te, joulu on aikaa jollon kinkku maistuu ja läskeistä ei välitetä. Mä tosin en edes kinkkua saanut, vaan jotain ’kaviollisten jouluherkkuja’, kuten se Menna, jolle nyt vihottelin, oli lässyttänyt.

Jotenkin mä päädyin kuitenkin hyväksymään kohtaloni (lakkasin kiukuttelemasta kun tytön taskusta liikeni muutama omenanami, lemppareita), ja me päästiin verryttelyalueelle. Hetken mä olin ihan kiltisti, mutta arvaa, alkoko tää kylkien venyttely yhtään pänniä, kun näki missä kunnossa kisakaverit oli. Se kimo pikku poni oli solakampi ku metsäpeura ja laikkuhevosella oli varmaan parempi sixback ku hankseilla. Ja arvatkaas mitä mä päätin sitten tehdä? No totta mooses mä protestoin! Mä en pilais mun imagoo menemällä radalle pullamahasena joulupukkina.
Tyttö ei kuitenkaan lannistunu mun steppailuista ja sivuloikista, vaan tomerasti koitti komentaa. Ja koska mä halusin saada vähän namia myös jatkossa, mä lopulta taivuin tottelemaan (nössö mikä nössö). Sit se anto laukka-apuja, ja mä hangottelevasti nostin askellajin. Kun huomasin mihin se ohjas mua, mä tajusin, etten mä varmaan ees selviis yli mokomasta ristikosta, koska mun maha laahais niin pahasti maassa. Mä en kuitenkaan ehtiny tehdä mitään ennen estettä, ja koska en halunnu mennä läpi, oli vaan pakko nostaa niitä koipia. Hyppääminen tuntu niin kivalta, että mä melkein unohdin mun läskiprobleemat. Samoin kun siellä itse kilparadallakin. Mun maha hölly ja tiputin sen takia yhen puomin, mut mä olin aika intohimonen esteheppa silti. Lisää pontta sain kun sillä lehmänvärisellä meni paljon huonommin ku mulla, hidas se ainakin oli ku mikä. Ja kimo peura ei päässy ensimmäisenkään esteen yli, kun se pelästy sitä eikä suostunu ylittämään. Hah, mä sentään vaan lomalla kasvatin mahan, muut oli alkanu pelkäämään ja olemaan kilpikonnia.


♥ koulukilpailut Hukkapurossa, 14.02.2016
"On aika etsiä ratsusi rinnalle kevääksi uusi sydänkäpynen. Kirjoita siis etsitään/tarjotaan jalostukseen -ilmoitus deitti-ilmoituksen tyyliin!"

tamma, 5 vuotta, Suomi
Tarjolla tummaverikkö, ulkomaalaista kauneutta kantava maahanmuuttaja Vanda. Rempseä nuori nainen, joka muutti töiden perässä Suomeen. Vaikka sisässä asuu pieni blondi, huumorintaju on hyvää luokkaa. Hieman söhelö, mutta taitava kun mennään kentän puolelle. Kiinnostuksenkohteina esimerkiksi hyvä ruoka, luontoretket ja piknikit vihreällä nurminiityllä. Pukeutuu tyylikkäästi ja pitää huolen ulkonäöstään sekä kunnostaan.
Vandan mieleen ovat miehiset, lihaksikkaat orhit, jotka tietävät mitä tekevät. Menestys ja mielikuvituksen täyteiset tekstit saavat Vandan polvet tutisemaan, ja varsinkin vaaleaveriköt ovat tämän neidin mieleen (vaikka olisitkin tumma ja tulinen, laita silti viestiä - rakastuu ihmiseen, ei ulkonäköön!). Jos olet kiinnostunut yhteisistä kesäpäivistä voikukkien keskellä ja valmis jakamaan kaura-annoksesi tämän tytön kanssa, otathan yhteyttä no ei vaisinkaan, Vanda tahtoo vain vauvan ja aikoo käyttää sinua vain spermapankkina. On neidin mielestä aika hankkia kakara joka antaa adoptioon, joten jos sinulla on tarjota suloisuutta ja hyvää luonnetta, otathan yhteyttä!

Ulkoasu © M Layouts | tausta © The Inspiration Gallery | hevosen kuvat © Hanna K. / handepieni.kuvat.fi | tämä on virtuaalihevonen